Share
Chewathai Kaset-Nawamin High-Rise Condo

Chewathai Kaset-Nawamin High-Rise Condo

Project details

Chewathai Kaset-Nawamin High-Rise Condo





Location : Bangkok, Thailand
Program : Residential
Client : Chewathai PCL.
Site area : 8,000 sqm.
Building area : 30,000 sqm.
Status : Completed, 2020

Located in an upcoming residential neighbourhood of Bangkok with the Brown-Line skytrain project being commenced, Chewathai Kaset-Nawamin High-Rise Condominium, is shaped by the concept of 'vertical flow'.

The 25-storey high-rise features a series of sky pocket gardens punctuated 
intermittently into the mass of the tower, allowing natural wind to flow through the otherwise massive block of the residential tower. The morphology of the building is metaphorically the outcome of the natural wind breezing all around and through the forms of the podium and the tower. The horizontal lines and rounded shapes on the entire building appear as if they were the result of the wind flows that leave their marks, resembling a curved form of a cliff shaped by the processes of weathering for many years.

Rather than having a separate form of a cantilevered canopy, the front facade of the podium is pushed back to create a concave space, hovering above the drop-off area, cascading down to human scale and making a full sense of welcoming.

The communal facilities, including a sky infinity-edge pool, a fitness, a library, a co-learning and co-working hub, are placed on the top floor, enjoying the clear panoramic view of a more tranquil zone of Bangkok and the skyline of CBD beyond. 





Credits

Principal                      : Makakrai Jay Suthadarat

Project Team               : Marisa Jewvachdumrongkul, Peera Teerittaveesin, Pattaratida Mahaprom, 

                                         
Singha Ounsakul, Pakhon promta, Rattanamongkhol Thupchaeng 

Structural Engineer     : Minerva

Electrical Engineer      : Next 2nd

Mechanical Engineer  : Next 2nd

Sanitary Engineer        : Next 2nd

Interior Design             : M&J

Lighting Design            : Next 2nd

Landscape Design       : M&J

Photo Credit                 : Beer Singnoi